Vegansk konfekt

Vegansk konfekt - opskrifter på 4 forskellige typer af super lækker vegansk konfekt; veganske havregrynskugler, mandelbrud, hindbærkugler og peanutbutter squares.
vegansk konfekt - vegansk julekonfekt

Vegansk konfekt opskrifter

Om du vil kalde det vegansk julekonfekt eller påskekonfekt er helt op til dig. Uanset betegnelsen, smager vegansk konfekt helt ud lige så godt som traditionel konfekt.

Og her har du 4 super nemme opskrifter, som også ungerne kan være med til at lave.

Især de veganske havregrynskugler er et hit, men de lidt ice-konfekt-agtige mandelbrud med masser af chokolade er også børnevenlige. 

Til de lidt mere modne smagsløg har jeg tilføjet 2 andre opskrifter på vegansk konfekt. Hindbærkugler af marcipan blandet med hindbærmarmelade og rullet i blendede frysetørrede hindbær. Og til slut har du peanutbutter squares, hvor peanutbutter blendes med dadler, chokolade og kokossukker. 

vegansk konfekt opskrifter

Vegansk konfekt med vegansk overtrækschokolade el. kogechokolade

Når man laver vegansk konfekt skal der selvfølgelig vegansk overtrækschokolade (eller vegansk kogechokolade) til. 

Det havde jeg lidt besvær med at finde, da jeg startede ud som veganer. Så derfor har jeg sørget for at få det hjem til min Nutty Vegan webshop fra tyske Vantastic Foods. Både som vegansk hvid overtrækschokolade og som klassisk vegansk overtrækschokolade i knapper. Begge smelter super nemt, og de smager rigtig godt. De får en fin overflade på vegansk konfekt, når det tørrer op igen.

Vegansk nougat? Er ikke noget jeg kan finde, så jeg bruger bare vegansk ‘nutella’ – helst den fra Veganz, da den er mere fast end f.eks. typerne fra Super Fudgio.

Hvilken type vegansk julekonfekt/påskekonfekt er du til?

Hop ned til den opskrift på vegansk julekonfekt du er mest til – klik på billedet:

Veganske havregrynskugler - opskrift

veganske havregrynskugler nemme

Arbejdstid: Ca. 10 min.

Vegansk konfekt: opskriften på veganske havregrynskugler giver ca. 25 stk

90 gram finvalsede havregryn

50 gram kokossukker eller 60 gram alm. sukker

(Kokossukker giver en mere afrundet smag end almindeligt sukker – kokossukker findes på webshoppen her >>)

50 gram vegansk smør (jeg bruger Naturli’s Bloksmør)

20 gram kakaopulver

1/4 tsk instant kaffe rørt ud i 2 spsk vand

Kokosmel til at rulle de veganske havregrynskugler i

Fremgangsmåde veganske havregrynskugler:

Alle ingredienser (undtaget kokosmel) hældes i en blender el. foodprocessor. Blend til det er ensartet.

Form ca. 25 veganske havregrynskugler og rul dem i kokosmel.

Det kan man da kun kalde nem vegansk konfekt. Og ungerne elsker dem.

veganske havregrynskugler opskrift

Vegansk konfekt; mandelbrud - opskrift

vegansk julekonfekt ideer

Arbejdstid: Ca. 15 min.

Opskriften på veganske mandelbrud giver ca. 25-35 stykker vegansk konfekt (afhængigt af hvor store stykker du skærer).

80 gram mandler 

120 gram vegansk overtrækschokolade /kogechokolade

(findes bl.a. i min Nutty Vegan webshop som klassisk vegansk overtrækschokolade og også som hvid vegansk overtrækschokolade)

70 gram vegansk ‘nutella’ (chokoladesmørepålæg)

(du finder 4 varianter af vegansk nutella på shoppen her >>)

Fremgangsmåde veganske mandelbrud:

Hak mandlerne groft og rist dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 12 min.

Beklæd en brødform med bagepapir (ca. en 1½ liters brødform)

Bruger du vegansk kogechokolade i blok, så hak det i stykker. Med overtrækschokolade i knapper behøver du ikke hakke dem i stykker.

Over vandbad (evt. en metalskål over en kasserolle) smelter du det veganske ‘nutella’.

Når det er smeltet, tilsætter du det hakkede veganske overtrækschokolade og lader det smelte med ‘nutellaen’. Stadig over vandbad, men pas på at det ikke bliver for varmt.

Tilsæt de grofthakkede mandler, og bland dem sammen med chokoladeblandingen. Hæld det i formen med bagepapir og sæt på køl.

Efter ca. 1-1½ time, kan du skære dine veganske mandelbrud ud i de størrelser og de former, du bedst kan lide.

Så er der hjemmelavet og super lækker vegansk konfekt.

vegansk konfekt ideer og inspiration

Vegansk konfekt; hindbærkugler - opskrift

vegansk julekonfekt opskrifter

Arbejdstid: Ca. 15 min.

Vegansk konfekt: opskriften på veganske hindbærkugler giver ca. 20 stk

200 gram marcipan

3 spsk hindbærmarmelade

4-5 spsk frysetørrede hindbær 

½-1 tsk rød konditorfarve eller -pasta (så de bliver flotte røde indeni, men kan udelades. Note: Tørsleffs røde farve er ikke vegansk)

Fremgangsmåde hindbærkugler:

Blend de frystørrede hindbær, så det bliver fin hindbærmel. (Du kan også bruge dem hele, men så skal du bruge en hel del mere).

Ælt marcipan sammen med hindbærmarmelade og rød konditorfarve/-pasta.

Rul marcipanen til ca. 20 kugler og rul dem i hindbærmelet.

Så er der hjemmelavet vegansk konfekt med både sød og lidt syrlig hindbærsmag.

veganske hindbærkugler af marcipan og frysetørret hindbær

Vegansk konfekt; peanutbutter squares (eller kugler) - opskrift

vegansk konfekt opskrifter med dadler

Arbejdstid: Ca. 20 min.

Køletid: Ca. 30 min.

Vegansk julekonfekt: opskriften på peanutbutter squares giver ca. 16 stk 

80 gram dadler 

40 gram peanutbutter

I alt ca. 70 gram vegansk chokolade – overtrækschokolade/kogechokolade

– 30 gram i massen + ca. 40 gram til striber på toppen.

(Du finder vegansk overtrækschokolade i knapper på shoppen her >> ).

Hakkede pistacienødder el. peanuts til topping

Fremgangsmåde vegansk julekonfekt: peanutbutter squares:

Blend dadler, peanutbutter og 30 gram vegansk chokolade.

Tryk massen ned i en silikoneform med firkanter – eller en anden konfektform. Eller rul kugler.

I en form er det bedst at sætte dem på køl i en ½-1 time, inden du presser dem ud.

Med kugler kan du bare fortsætte med det samme.

Hak pistacienødder el. peanuts fint, så det er klar, når du har smeltet chokoladen til toppen.

Over vandbad (evt. bare en metalskål over en kasserolle) smelter du det veganske overtrækschokolade. Når det er helt smeltet, kan du bruge en spiseske el. hæld det i en sprøjtepose, og lav striber hen over firkanter el. kugler.

Drys med de hakkede pistacienødder el. peanuts inden chokoladen størkner.

Når chokoladen er størknet, kan du servere en tallerken med dejlig vegansk julekonfekt. (Der smager af et stykke mere 😉 )

vegansk konfekt opskrifter til jul

Var det en god opskrift på vegansk konfekt

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på de sociale medier, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter