Sukkerfri vegansk kage med nødder

Sukkerfri vegansk kage med nødder, mandler og Sågger (erythritol). Den bliver fantastisk svampet og smager skønt. Og så er den faktisk sund - kun 80 gram vegansk smør.
sukkerfri vegansk kage med mandler og nødder

Sukkerfri vegansk kage opskrift

Er du til nødder og mandler, svampet kage og ikke så mange kalorier? Måske er du diabetiker, som min kære mor – eller måske vil du bare gerne forkæle en du holder af (og dig selv) med en sund og lækker sukkerfri vegansk kage.. Så er du rette sted.

Opskriften giver en super lækker (efter egen og families mening) vegansk nøddekage, hvor manglen på sukker slet ikke kan smages.

Sukkerfri vegansk kage - med Sågger (erythritol)?

En sukkerfri vegansk kage med Sågger!!?? Hvad dælen er det.. 

Sågger er erythritol – og det er et 100% naturligt sukkeralternativ, lavet af sukkeralkohol (polyoler), der ikke optages i kroppen, og derfor ikke har nogen kalorier – altså 0 kcal.

Du kender garanteret Sukrin. Sukrin er faktisk bare et navn – ikke indholdet i posen. Sukrin er også 100% erythritol – som Sågger. Så er det Sukrin, du har i skabet, så er det super til en sukkerfri vegansk kage. 

Vi har fået produceret (og navngivet) Sågger til vores eget Nutty Vegan Brand. Ikke som sådan fordi at det er særligt vegansk (det er det selvfølgelig også), men mest fordi, at jeg personligt blev lidt irriteret over, at Sukrin er markedsdominerende – og så er det pi..e dyrt. Men også fordi, at diabetikere, som min skønne mor, ikke skal betale så meget for det.

Så derfor har vi fået det produceret, og sælger det billigere. Selvom det altså er det samme indhold i posen. Og ja, Sågger er jo bare et lidt Nutty navn – så det passer til os. Læs meget mere om hvad Sågger (erythritol) er for noget her.

Andre sukkerfri veganske kager med Sågger (erythritol)? Prøv evt. opskriften med sukkerfri chokolademuffins.

vegansk nøddekage opskrift med Sågger fra Nutty Vegan
vegansk nøddekage sukkerfri opskrift med Sågger

En vegansk nøddekage - men også med mandler - og hvad med æggeerstatning?

Nu er det jo en opskrift på sukkerfri vegansk nøddekage, men vi har prøvet med både mandler og en kombi af mandler og forskellige nødder. Og den bliver lige god, uanset hvad man vælger.

Så hvis du har flest mandler, hasselnødder eller valnødder i skabet, så bruger du bare dem. 

I stedet for æg, bruger jeg tit loppefrøskaller, fordi de både gør en vegansk kage mere klæg og binder ingredienserne som æg gør. Og så er det super skønt, at der tilføres en masse fibre. Win win. 

Bl.a. på grund af ‘æg’-egenskaberne og sundhedsfaktoren har vi også fået produceret øko loppefrøskaller til vores Nutty Vegan brand. (Og dem sælger vi også billigere end ellers – jeg er jo jyde 😉 )

Og så til opskriften på sukkerfri vegansk kage.

sukkerfri vegansk kage med mandler og nødder

Sukkerfri vegansk kage med nødder og mandler

Arbejdstid: 10 min. 

Bagetid: Ca. 25 min.

Opskriften giver nok sukkerfri vegansk kage til 8-10 personer - til en springform på 22 cm i diameter.

125 gram mandler/nødder

(lav gerne en kombi af f.eks. 75 gram mandler og 50 gram valnødder)

200 g Sågger / Erythritol (Sukrin)

(Sågger/erythritol findes billigt i shoppen)

1 banan (ca. 100 gram skrællet banan)

4 spsk loppefrøskaller

(fungerer som vegansk æg – findes billigt i økoudgave i shoppen)

130 g hvedemel

70 g havregryn

80 g vegansk smør + lidt til at smøre formen (jeg bruger Naturli’s bloksmør)

200 ml plantedrik – usødet for mindst sukker – evt. usødet soyadrik

3 tsk bagepulver

1 tsk natron

6-7 dråber aroma/essens – vi har prøvet lidt af hvert, og er mest pjattede med appelsinessens og vaniljeessens)

1 knsp salt

Topping: Sever evt. med friske bær, hakket, sukkerfri vegansk chokolade og hakkede mandler/nødder.

Fremgangsmåde sukkerfri vegansk nøddekage:

Det er super nemt – alt i en stor blender eller foodprocessor – blend i ca. 30 sek. Nødderne må gerne være lidt chunky/ikke helt malet til mel.

Forvarm ovnen til 190 grader (alm. ovn)

Smør springformen med vegansk smør

(beklæd evt. bunden med bagepapir, og sæt formen rundt om – så er det nemt at få kagen af – smør stadig langs siderne).

Bag den i ca. 25 minutter

Lad den køle af på en rist. Tag den ud af formen efter 5-10 minutter – og sæt den på risten igen til fortsat afkøling.

Server en lækker, svampet sukkerfri vegansk kage (nøddekage) med eksempelvis topping af friske bær, hakkede mandler el. nødder og mørk, sukkerfri vegansk chokolade

sukkerfri vegansk kage opskrift med nødder
sukkerfri vegansk kage med mandler og nødder

Var det en god opskrift på sukkerfri vegansk kage?

Følg med på Facebook, Instagram, Youtube eller Pinterest, hvor der løbende kommer nye opskrifter.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram.
Her får du masser af nemme og lækre veganske opskrifter.
Og så kan du også følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter
Louise
Louise

Jeg er en nysgerrig madentusiast, der er pjattet med at afprøve og lave nye veganske opskrifter.
Ikke mindst at prøve nye veganske produkter og præfabrikerede fødevarer af...
Sidens indhold bliver løbende opdateret - også i forhold til jeres spørgsmål og kommentarer.

Har du kommentarer? Eller har du spørgsmål?
Så giv den gas herunder: