Sukkerfri vegansk kage opskrift
Er du til nødder og mandler, svampet kage og ikke så mange kalorier? Måske er du diabetiker, som min kære mor – eller måske vil du bare gerne forkæle en du holder af (og dig selv) med en sund og lækker sukkerfri vegansk kage.. Så er du rette sted.
Opskriften giver en super lækker (efter egen og families mening) vegansk nøddekage, hvor manglen på sukker slet ikke kan smages.
Sukkerfri vegansk kage - med erythritol?
En sukkerfri vegansk kage med erythritol!!?? Hvad dælen er det..
Erythritol er et 100% naturligt sukkeralternativ, lavet af sukkeralkohol (polyoler), der ikke optages i kroppen, og derfor ikke har nogen kalorier – altså 0 kcal.
Du kender garanteret Sukrin. Sukrin er faktisk bare et navn – ikke indholdet i posen. Sukrin er også 100% erythritol. Så er det Sukrin, du har i skabet, så er det super til en sukkerfri vegansk kage.
Læs meget mere om hvad erythritol er for noget her.
Andre sukkerfri veganske kager med erythritol? Prøv evt. opskriften med sukkerfri chokolademuffins.


En vegansk nøddekage - men også med mandler - og hvad med æggeerstatning?
Nu er det jo en opskrift på sukkerfri vegansk nøddekage, men vi har prøvet med både mandler og en kombi af mandler og forskellige nødder. Og den bliver lige god, uanset hvad man vælger.
Så hvis du har flest mandler, hasselnødder eller valnødder i skabet, så bruger du bare dem.
I stedet for æg, bruger jeg tit loppefrøskaller eller hørfrømel, fordi de både gør en vegansk kage mere klæg og binder ingredienserne som æg gør. Og så er det super skønt, at der tilføres en masse fibre, proteiner og andet godt. Win win.
Og så til opskriften på sukkerfri vegansk kage.

Sukkerfri vegansk kage med nødder og mandler
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: Ca. 25 min.
Opskriften giver nok sukkerfri vegansk kage til 8-10 personer - til en springform på 22 cm i diameter.
125 gram mandler/nødder
(lav gerne en kombi af f.eks. 75 gram mandler og 50 gram valnødder)
150 g Erythritol
1 banan (ca. 100 gram skrællet banan)
4 spsk loppefrøskaller
130 g hvedemel
70 g havregryn
80 g vegansk smør + lidt til at smøre formen (jeg bruger Naturli’s bloksmør)
200 ml plantedrik – usødet for mindst sukker – evt. usødet soyadrik
3 tsk bagepulver
1 tsk natron
6-7 dråber aroma/essens – vi har prøvet lidt af hvert, og er mest pjattede med appelsinessens og vaniljeessens)
1 knsp salt
Topping: Sever evt. med friske bær, hakket, sukkerfri vegansk chokolade og hakkede mandler/nødder.
Fremgangsmåde sukkerfri vegansk nøddekage:
Det er super nemt – alt i en stor blender eller foodprocessor – blend i ca. 30 sek. Nødderne må gerne være lidt chunky/ikke helt malet til mel.
Forvarm ovnen til 190 grader (alm. ovn)
Smør springformen med vegansk smør
(beklæd evt. bunden med bagepapir, og sæt formen rundt om – så er det nemt at få kagen af – smør stadig langs siderne).
Bag den i ca. 25 minutter
Lad den køle af på en rist. Tag den ud af formen efter 5-10 minutter – og sæt den på risten igen til fortsat afkøling.
Server en lækker, svampet sukkerfri vegansk kage (nøddekage) med eksempelvis topping af friske bær, hakkede mandler el. nødder og mørk, sukkerfri vegansk chokolade

