Vegansk gulerodskage

Svampet vegansk gulerodskage - opskrift med vegansk smørcreme med citrus- eller vaniljesmag. Nem og hurtig at lave. Opskrift uden æg og mælk.
vegansk gulerodskage opskrift med vegansk smørcreme

Har du også lyst til at sætte tænderne i en svampet vegansk gulerodskage? Og så med et godt lag vegansk vanille-smørcreme på toppen? Yummiiiii…

Denne opskrift på vegansk gulerodskage er nem at lave, og den er selvfølgelig uden æg og mælk. Ellers ville det veganske jo gå lidt af den.

Vegansk æggeerstatning til vegansk gulerodskage

En vegansk gulerodskage behøver kun at være lavet uden almindelige æg. Ikke veganske æg. Og det er super nemt at lave sin egen form for naturlig æggeerstatning. I denne opskrift har jeg brugt hørfrø-‘æg’, der er min klare favorit, når det gælder vegansk æggeerstatning. (Se andre former for vegansk æg her).

Og så er der den veganske smørcreme

Det er easy peasy at lave en lækker vegansk smørcreme til gulerodskagen. Nogle vil også kalde det frosting, men nu kalder vi det bare smørcreme. 

I stedet for smør bruger du nemlig bare vegansk smør eller plantemargarine… Jeg foretrækker personligt Naturli’s Bloksmør, og det smager helt som almindelig hjemmelavet smørcreme.

Jeg har brugt vanilje og lidt citronsaft i denne opskrift. Men er du mest til en mere syrlig smag, så smid en teskefuld mere citronsaft i, og glem vaniljesukker. Den bliver nemlig jævnt sød med vanilje – hvilket drengene herhjemme elsker.

Lad os gå i køkkenet..

vegansk gulerodskage opskrift med vegansk smørcreme

Vegansk gulerodskage - opskrift uden æg og mælk

Opskriften på vegansk gulerodskage uden æg er nok til 5-6 personer - bages i 1,5 liter brødform.

Tilberedningstid: 15 minutter

Bagetid: 30 min.

Totaltid: 45 min.

Ingredienser:

Opskrift Vegansk smørcreme med vanille:

Ingredienser:

Så skal du ellers i gang:

vegansk gulerodskage opskrift på gulerodskage uden æg og mælk

Vegansk smørcreme (frosting):

vegansk frosting med vanille opskrift på vegansk smørcreme

Lad din veganske gulerodskage køle ned i mindst 20 minutter, inden du smører den med smørcreme. Er kagen for varm, når du smører det på, risikerer du, at det smelter… Been there.. done that.

vegansk gulerodskage opskrift med vegansk smørcreme

FAQ

Folk spørger tit om:

Du kan sagtens fryse din veganske gulerodskage. Men lad være med at fryse den med smørcreme. For det kan godt blive en anelse sært, hvis det har været frosset ned.

Kagen kan sagtens holde sig nogle måneder i fryseren, hvis den er i en lufttæt frysepose eller fryseegnet beholder.

Hvis du ikke vil fryse den, kan den holde sig på køl i 3-4 dage. Pga. den veganske smørcreme vil jeg ikke anbefale, at du lader den stå fremme ved stuetemperatur i mere end nogle timer.

Du kan godt undlade kanel i gulerodskagen. Erstat det evt. med kardemomme.

De gange jeg har frosset smørcreme ned, er det blevet lidt sært. Så det vil jeg ikke anbefale.

Men du kan sagtens gemme det i en lufttæt beholder i køleskabet i nogle uger. Det er jo trods alt (stort set) ikke andet end smør/fedt og sukker.

En svampet vegansk gulerodskage der hurtigt fik ben at gå på

Nu er gulerodskage én af drengenes favoritter herhjemme. Og da jeg første gang lavede lige denne veganske gulerodskage, var de akkurat lige så pjattede med den, som med de gængse gulerodskager. De var især begejstrede for, at den var så svampet og moist.

Så det bliver en fast del af kage-repertoiret herhjemme. 

Spændende opskrifter på veganske kager

Det er jo altid sjovt at prøve nye opskrifter. Og hvis du synes at det er fedt at bage veganske kager, og du ikke har noget imod lidt udfordring, så skulel du se nogle af de amerikanske opskrifter. Jeg henter tit inspiration fra de amerikanske veganske madbloggere, fordi de altid laver nogle sjove twists. Se eksempelvis disse flotte veganske kager og festlige lagkager (opskrift på engelsk).

Var det en god opskrift på vegansk gulerodskage?

Så kan du jo dele den på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter