Her har du en opskrift på lækre bløde veganske krydderboller uden æg og mælk.
De er helt oplagte at servere til en gang vegansk brunch eller til morgenmaden. Og så er de bare super gode at have ved hånden, når ungerne er lidt småsultne.
Hvordan smager veganske krydderboller?
Smager veganske krydderboller så af almindelige krydderboller?
Nu er det jo nok lidt smag og behag. Men vi har 2 krydderbolle-tossede drenge herhjemme, der mener, at de nybagte veganske boller smager langt bedre end almindelige krydderboller, der har været på en rister. Så langt så godt.
Boller uden æg?
Personligt er jeg imponeret af, hvordan veganske boller uden æg og mælk kan blive så gode. Men nu binder plantemagarinen det sammen, og det giver den afrundede bløde konsistens, der gør krydderbollerne helt fantastiske.
Er du klar til at prøve selv? Så giv den gas…

Veganske krydderboller - opskrift uden æg og mælk
Tilberedningstid: 5 min.
Hævetid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 minutter
- 850 gr. hvedemel
- 50 gr. gær (1 pakke)
- ½ liter vand
- 35 gram sukker
- 100 gr. flydende AMA eller anden vegansk plantemargarine
- 2 tsk kardemomme
- 1 ½ tsk. salt
Så skal du ellers i gang:
Tilberedning af veganske krydderboller:
- Opløs gæren i vandet i en stor skål. Rør rundt til gæren er helt opløst.
- Tilsæt plantemargarine, kardemomme og sukker og rør godt rundt. (Brug evt. et piskeris)
- Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen sammen.
- Ælt gerne i et par minutter. Jo længere man ælter, jo bedre bliver de veganske krydderboller.
- Dæk skålen til med et viskestykke eller et låg, og lad dejen hæve i en times tid.
- Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn
- Find en bageplade frem og dæk den med et stykke bagepapir.
- Form ca. 12 krydderboller og læg dem på bagepladen.
- Smid pladen i ovnen og lad bollerne få ca. 15 min. Eller sæt timeren på 12 minutter, og tjek om de har fået farve på toppen.
- Lad bollerne køle af i 10-15 minutter og server dine veganske krydderboller med smør eller hvad du nu foretrækker.


Krydderboller er bestemt ikke kun for børn
Selvom det helt klart er drengene her i huset, der er mest pjattede med krydderboller, så spiser vi voksne dem nu også. Mest fordi de er så gode bløde, og så smager de lidt af barndomsminder. Og hvem kan modstå fristelsen af at sætte tænderne i en nybagt krydderbolle med et godt lag (vegansk) tandsmør...??
Opskrifter på andre veganske boller:
FAQ
Krydderboller uden mælk og æg
Folk spørger tit om:
De veganske krydderboller kan snildt holde sig et par dage oppe i en lufttæt pose eller kasse.
Ja da. De veganske boller kan sagtens fryses ned. I en lufttæt/lukket frysepose kan de sagtens holde sig i fryseren i nogle måneder.
Er du pjattet med krydrede og søde boller?
Er du også lidt tosset med krydrede boller? Boller der smager af noget, men som stadig er uden æg og mælk? Hvis ja, så vil jeg foreslå at du afprøver denne opskrift (engelsk) på veganske krydrede boller med et twist af julestemning. Jeg regner med at lave en dansk version på et tidspunkt. Så hæng på, hvis du hellere vil vente, til den kommer på dansk.