Glutenfri pandekager opskrift
Søger du en opskrift på glutenfri madpandekager eller glutenfri dessertpandekager, så er der én af hver her på siden.
Uanset den version du vælger, bliver pandekagerne dejligt bløde og saftige. Og der er intet problem med at få dem til at hænge sammen, som ellers kan være et problem med glutenfri pandekager og glutenfrit brød generelt.
Glutenfri pandekager -> glutenfri dessertpandekager?
Skal du bruge glutenfri pandekager til dessert – glutenfri dessertpandekager – så skifter du bare krydderier (undtaget salt) ud med sukker. Sværere er det slet ikke.
Du kan også blende en banan i dejen, så pandekagerne bliver ekstra saftige.
Mangler du en god opskrift på hjemmelavet vegansk is til de glutenfri dessertpandekager, så kan jeg stærkt anbefale denne fra opskriften på nytårsdesserten.
Glutenfri madpandekager
Hvis du vil lave glutenfri madpandekager, er det bare krydderier frem for sukker.
Jeg er personligt vældigt glad for smoked paprika og kan også finde på at bruge karry, så egentligt er krydderierne helt op til dig.
Meltyperne jeg bruger er en kombi af kikærtemel og tapiokamel. Jeg har også været i gang med at teste med bananmel og linsemel, men det er ikke blevet helt godt endnu. Så der kommer måske en version 2.0 på et tidspunkt i den nærmeste fremtid. Jeg er blevet så glad for at arbejde med kikærtemel, at vi faktisk lige har bedt en producent om at få det lavet til vores Nutty Vegan-brand og veganske webshop. I øko-udgave. Så det glæder vi os til at få hjem.
OPDATERING: nu er det kommet på hylderne – du finder vores Nutty Vegan Øko Kikærtemel i shoppen her >>
Tapiokamel (også økologisk) har vi allerede på shoppen, så den lå til højrebenet.
Mangler du ideer til fyld til de glutenfri madpandekager, så kan jeg varmt anbefale disse opskrifter:
Vegansk kødsovs – vegansk ‘kylling’ af sojastrimler – vegansk ‘kebab’.
Glutenfri pandekager - opskrift
Arbejdstid: Ca. 1 time – inkl. stegning
Opskriften giver ca. 10-12 glutenfri pandekager (på en pande på 28 cm i diameter)
200 gram kikærtemel
(Kikærtemel findes i øko-udgave i vores eget brand på webshoppen her >>)
8 dl vand
½ dl olie
2 tsk salt
Til glutenfri madpandekager: 1½ spsk løgpulver, 3-4 spsk smoked paprika (el. karry)
Til glutenfri dessertpandekager: 70 gram sukker – evt 1 banan
Fremgangsmåde:
Start med at piske krydderier (eller sukker) og salt sammen med olie – pisk så vandet i, og til sidst piskes begge meltyper i. Brug evt. en håndmixer så der ikke kommer klumper.
Dejen er temmelig tynd, men det skal den være.
Hæld dej på en varm stegepande – og så skal der ellers bare steges, vendes og hældes ny dej på panden, til du har ca. 10-12 glutenfri pandekager.
Server glutenfri madpandekager med eksempelvis vegansk kødsovs – og glutenfri dessertpandekager med hjemmelavet vegansk is.
Velbekomme 🙂
Var det en god opskrift på glutenfri pandekager?
Opskrifter på fyld til glutenfri madpandekager:
Er du interesseret i både veganske OG glutenfrie produkter, er der massevis på min webshop.
F.eks. veganske og glutenfrie snacks, glutenfri pasta, glutenfri cookies, glutenfri proteinbars og meget meget mere.