Vegansk skinkesalat – opskrift – vegansk pålæg
Det er super nemt at lave hjemmelavet vegansk pålæg. Og så smager det helt fantastisk.
Her har du en nem opskrift på vegansk skinkesalat, hvor skinken er byttet ud med sojastrimler, der er hakket i finere stykkere.
Opskriften tager ikke mere end 10 minutter, og så kan du lave rigeligt, for det kan sagtens holde sig på køl i en uges tid.
Vegansk skinkesalat - den gammeldaws type
Når man siger vegansk skinkesalat, vil mange måske automatisk tro, at det er en ‘salat’, der er fyldt med mayonnaise.
Men en god gammeldags skinkesalat, havde kun en stribe mayonnaise på toppen. Så den holder jeg mig til, nu hvor jeg faktisk er pænt pjattet med at leve sundt.
Skinken i denne salat har selvfølgelig ikke set skyggen af en sød gris. I stedet bruger jeg Veganz’ sojastykker, der bare skal stå i blød i kogende vand i 5 minutter, drænes, svitses og hakkes, og så er det klar til brug. Så kan færdig vegansk mayonnaise eller en hjemmelavet vegansk mayonnaise (opskrift her) være topping – eller ej.
Jeg er gået meget op i at få bæredygtigt soja hjem til webshoppen. Det har især ligget mig på sinde, at sojabønnerne skulle være dyrket i Europa. Og det er Veganz’. Generelt har ingen af Nutty Vegan-shoppens sojaprodukter set skyggen af regnskove. Og er selvfølgelig GMO-fri.
Egentlig kan du bruge en Du kan også bruge sojagranulat til skinkesalaten. (Sidstnævnte hvis du helst vil have en meget fintkhakket type vegansk pålæg).
Billigt og super sundt vegansk pålæg på 10 minutter
På bare 10 minutter har du altså hjemmelavet vegansk pålæg. Og udover at det er super sundt med masser af proteiner og kostfibre, så er det også super billigt. F.eks. vil en pose Veganz sojastrimler til 34,95 kr strække sig til 5 gange vegansk ‘skinkesalat med opskriften nedenfor. Og der bliver trods alt ca. 250 gram skinkesalat for hver portion.
Vegansk skinkesalat - opskrift
Arbejdstid i alt: ca. 10 min.
Opskriften giver ca. 250 gram vegansk skinkesalat.
½ liter kogende vand
½ grøntsagsbouillonterning
70 gram Veganz soja kød i stykker – eller andet soya kød
2 tsk smoked paprikakrydderi eller sød paprika (eller vær lidt fræk og brug 2 tsk vegansk baconkrydderi fra Deliciou – findes her >>)
Lidt olie til stegning
Salt og peber
1 lille finthakket løg (eller rødløg)
Server evt. med vegansk mayonnaise (opskrift her) og frisk purløg på toppen
Tip: Hvis du gerne vil have, at ingen kan se, at det er en vegansk skinkesalat, kan du tilføje rå rødbede (skrællet) eller rødbedesaft fra syltede rødbeder til det kogende vand, når sojastrimlerne trækker).
Fremgangsmåde:
Kog ca. ½ liter vand og hæld det over sojastrimlerne sammen med ½ grøntsagsbouillonterning. (I en gryde eller en skål der kan tåle varme). Dæk med et låg.
(Tilføj rå rødbede eller rødbedesaft hvis skinkesalaten skal være lyserød).
Hak løget fint (eller groft) imens strimlerne trækker.
Dræn sojastrimlerne for vand i en si, og pres lidt ekstra væde ud med en ske.
Hak strimlerne i stykker i den størrelse, du gerne vil have.
Steg sojastykkerne på panden i lidt olie, salt peber og krydderier.
I en skål vender du de tilberedte sojastykker sammen med det finthakkede løg.
Server evt. med frisk purløg og vegansk mayonnaise.