Veganske fødselsdagsboller

Nem opskrift på bløde veganske fødselsdagsboller. Super nemme at lave og uden æg og mælk. Dejlige, luftige veganske boller, som ungerne elsker.
veganske fødselsdagsboller opskrift uden mælk og æg

Veganske fødselsdagsboller opskrift

Her har du en opskrift på de bedste bløde, luftige og selvfølgelig veganske boller uden æg og mælk. 

De kan naturligvis også bruges til morgenmad, madpakke osv. Men når det skal være veganske fødselsdagsboller er de genialt gode bare med smør (eller vegansk ‘nutella’ eller marmelade). Mums…

Veganske fødselsdagsboller uden æg, mælk og smør?

Nu var det yderst sjældent, at jeg førhen brugte æg og mælk, når jeg bagte boller. Så derfor har denne opskrift på veganske fødselsdagsboller ikke krævet noget særligt vegansk tiltag, for at smage dejligt.

De veganske boller får en dejlig blød og super  luftig krumme. Præcis som du forventer, når du sætter tænderne i en fødselsdagsbolle. Og så kan de stå med (og overgå) bagerens, hvis du bytter lidt almindeligt hvedemel ud med hvedegluten (mere nedenfor).

Det er slet ikke noget issue, at få de veganske fødselsdagsboller til at få den velkendte smøragtige smag. Vegansk smør giver nemlig en blød, afrundet smag og konsistens. Akkurat som almindeligt smør. 

Luftige og super bløde veganske boller - hvedegluten er hemmeligheden

Efter jeg har opdaget den fuldstændig fantastiske ingrediens; hvedegluten, har jeg prøvet alverdens ting af med det.

Når man bruger hvedegluten i brød og boller, bliver de afsindigt luftige, bløde og spændstige. Så har du ikke prøvet det endnu, vil jeg anbefale det på det kraftigste.

veganske fødselsdagsboller opskrift uden mælk og æg

Veganske fødselsdagsboller- opskrift uden æg og mælk

Tilberedningstid: 10 min.

Hævetid: 1 time + ½ time

Bagetid: ca. 15 minutter

Ingredienser til 18-20 veganske fødselsdagsboller

50 gram gær (1 pakke)

½ liter vand

50 gram sukker (sukkerfri boller: erstat sukker med 70 gram Sågger/erythritol – findes i shoppen)

100 gram blød vegansk smør (stuetempereret) eller flydende AMA el. Becel (vælg en af de veganske)

1 tsk salt

830 gram hvedemel + det løse

150 gram hvedegluten

(kan erstattes af almindeligt hvedemel, men hvedegluten gør de veganske fødselsdagsboller endnu mere bløde, saftige og fantastisk luftige – findes i Nutty Vegan -shoppen)

Fremgangsmåde:

bløde veganske boller til fødselsdagsfesten - opskrift uden æg og mælk
opskrift veganske fødselsdagsboller - bløde boller uden æg og mælk

vegansk 'nutella'

so free chokolade-smørepålæg - mørk eller lys

FAQ

Bløde boller uden mælk og æg

Folk spørger tit om:

De veganske fødselsdagsboller kan sagtens holde sig et par dage i en lufttæt pose eller kasse ved stuetemperatur. Men jeg vil klart anbefale, at du fryser dem ned, hvis der er nogen til overs. Så kan du tage dem op, en times tid før du skal bruge dem næste gang. Så er de næsten så gode, som når de er nybagte.

Ja da. De veganske fødselsdagsboller kan snildt fryses ned. I en lufttæt/lukket frysepose eller beholder, kan de holde sig i fryseren i nogle måneder.

Var det en god opskrift på veganske fødselsdagsboller?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.
veganske fødselsdagsboller opskrift uden mælk og æg

Fødselsdagsboller er bestemt ikke kun for børn

Om vi kalder dem veganske fødselsdagsboller, bamseboller, bløde boller eller noget helt fjerde, er jo fuldstændigt ligemeget. Det handler om, at du gerne vil bage nogle gode veganske boller, der smager godt. Drengene her i huset er pjattede med dem. Og det er uanset, om de bliver serveret til en fødselsdag eller på en helt almindelig onsdag.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter