Veganske grovboller

En nem opskrift på luftige og bløde veganske grovboller. Hurtige at lave og uden æg og mælk.
veganske grovboller opskrift på boller uden mælk og øg - sukkkerfri

Her har du en opskrift på veganske grovboller uden mælk og æg. 

De smager skønt lige når de kommer ud af ovnen, og de kan snildt smides på brødristeren, så de får den samme gode tekstur.

De veganske grovboller i denne opskrift har en lækker skorpe og et luftigt og fugtigt indre. 

De er perfekte til en gang vegansk brunch, til morgenmaden eller i madpakken. 

Smager veganske grovboller anderledes end 'almindelige'?

Næh.. slet ikke. Disse veganske grovboller kunne lige så godt bare hedde grovboller – plain and simple. Generelt er der faktisk en del opskrifter på grove boller, hvor der hverken er æg og mælk i. Så du behøver ikke sige det ‘veganske’ til nogen.. Det kan være en hemmelighed 😉 

Grove boller med vegansk 'æg'

Selvom æg ikke er strengt nødvendigt, når man bager grove boller eller andre boller – veganske eller ej – så kan man jo godt bruge vegansk ‘æg’ alligevel.

Jeg har valgt en vegansk æggeerstatning i disse – det famøse hørfrø-‘æg’. For det gør dem ekstra gode, og sikrer, at de ikke bliver for tørre.

Nok tjit tjat – du skal jo i gang med bageriet.

God fornøjelse…

veganske grovboller opskrift på boller uden mælk og øg - sukkkerfri

Veganske grovboller - opskrift uden æg og mælk

Tilberedningstid: 5 min. + 30 min. hvor hørfrøene står i blød

Hævetid: ca. 1 time

Bagetid: ca. 15 minutter

Ingredienser til ca. 12 grove boller

Så skal du ellers i gang:

Fremgangsmåde:

opskrift veganske grove boller med fuldkornshvedemel
veganske grovboller opskrift

Veganske grovboller er gode til det hele

Om du vil servere de veganske grovboller til morgenmad, brunch eller bruge dem i madpakken.. ja, det er jo helt op til dig. Jeg er selv glad for bare at spise dem med smør eller smørepålæg. Drengene er mere til pålægschokolade. Men du kan sagtens bruge al muligt andet pålæg.

FAQ

Grove boller uden mælk og æg

Folk spørger tit om:

De veganske grovboller kan holde sig et par dage oppe i en lufttæt pose eller kasse. 

Ja da. De veganske grovboller kan sagtens fryses ned. I en lufttæt/lukket frysepose, kan de snildt holde sig på frost i nogle måneder.

Kan du lide at prøve sjove opskrifter af?

Synes du også, det er spændende, at afprøve nye opskrifter på veganske grovboller og måske bare sjove ting til en vegansk morgenmad eller brunch? Så er der inspiration at hente hos andre veganske madbloggere. Især de amerikanske er vældig opfindsomme. Se eksempelvis disse (engelske) opskrifter på veganske treats til morgenmaden.

Var det en god opskrift på veganske grovboller?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter