Vegansk banankage

Vegansk banankage - en nem opskrift på banankage uden æg og mælk. Den er super saftig og moist, og smager præcis som en traditionel banankage.
vegansk banankage opskrift på banankage uden æg og mælk

Vegansk banankage der er blød og saftig – og selvfølgelig lavet helt uden æg og mælk. 

Det tager ikke mange minutter at bakse den sammen, og jeg tør næsten garantere, at du ikke bliver skuffet. Både smag og konsistens opfylder kriterierne for, hvad der udgør en rigtig god banankage. 

Æg erstattes af hørfrømel - og selvfølgelig banan

I denne veganske kageopskrift har jeg byttet æg ud med hørfrømel, der koges op med vand. Det fungerer som en ideel æggeerstatning, og så er selve bananerne selvfølgelig også et godt bindingsmiddel i sig selv. Og det er jo en banankage.. så selvfølgelig skal der banan i.

Læs evt. mere om vegansk æggeerstatning her.

Vegansk banankage uden æg - eller måske veganske bananmuffins?

Denne opskrift på vegansk banankage uden æg kan fint bruges som opskrift til veganske bananmuffins. Så skal de bare bages i ovnen i lidt kortere tid. 

Der skal bruges lidt ‘ekstraordinære’ ingredienser som sojadrik og peanutbutter (frem for mælk og smør). Men det er heldigvis også nemt at finde i ethvert supermarked. Og det koster ikke spidsen af en jetjager.

Mht. frosting på en vegansk banankage, så kan du lave den selv (opskrift nedenfor) eller bruge en lækker, cremet færdigkøbt vegansk ‘nutella’ – findes i shoppen her.

Lad os gå til opskriften:

vegansk banankage opskrift på banankage uden æg og mælk

Vegansk banankage - opskrift uden æg og mælk

Til 1 mellemstor kage (1,5 liter brødform) eller 12 veganske bananmuffins.

Tilberedningstid: 10 min.

Bagetid: 30-35 min.

Ingredienser til banankagen:

Ingredienser til vegansk chokoladefrosting:

Fremgangsmåde: vegansk banankage:

banankage uden mælk og æg - vegansk banankage opskrift
vegansk kage med banan - opskrift banankage uden æg og mælk

Fremgangsmåde vegansk chokoladefrosting:

opskrift vegansk banankage uden mælk og æg

FAQ

Folk spørger tit om:

Hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder, kan den holde sig et par dage ved stuetemperatur. Men det er selvfølgelig bedst at have den i køleskabet – især hvis du har smurt frosting på. Og så kan den holde sig 4-5 dage.

Du kan snildt fryse banankagen. Men så vil jeg undlade at smøre frosting på. Da det kan få en lidt sær konsistens, når det har været frosset ned.

Smager den som en almindelig banankage?

Denne opskrift på vegansk banankage uden æg er lavet ud fra en opskrift på ‘almindelig’ banankage. Så jeg har prøvet mig frem, for at få den helt rigtige smag og konsistens.

Herhjemme er der ingen, der kan smage forskel. Så mon ikke du også vil synes om den.

Jeg finder tit sjove opskrifter på veganske kager via amerikanske madblogs. Og er du på udkig efter en mere festlig og spektakulær vegansk banankage, så er denne måske noget for dig? (engelsk opskrift).

Var det en god opskrift på vegansk banankage?

Så kan du jo dele den på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter