Vegansk burger og især de veganske burgerbøffer kræver lidt mere forberedelse, end når man bare maser en pakke kødfars sammen til bøffer.
Men når det er sagt, så kan de fleste godt afse, de 10 minutter ekstra det tager at lave en hjemmelavet vegansk burger. Ikke mindst for de, der gerne vil holde en kødfri dag.
En vegansk burgerbøf med god konsistens og smag
Konsistens og smag i denne opskrift er meget nær en almindelig burgerbøf. Og det er noget, vi går op i her i huset, da det kun er undertegnede, der er hoppet på den med en vegansk tilgang til opskrifter og madlavning.
Billig vegansk mad – og ukomplicerede ingredienser er nøgleord
Jeg har lavet veganske-opskrifter.dk med det formål at gøre vegansk madlavning så ukompliceret og billig som muligt. Fokus er opskrifter, som enhver ikke-veganer kan forholde sig til, overskue og få råd til.
Men nok om det. For du kan jo kun finde ud af, om lige denne opskrift på en vegansk burger er noget for dig, ved at prøve selv.
God fornøjelse 🙂

Opskrift på vegansk burger - burgerbøffer med kikærter og hørfrø
Tilberedningstid: 10-15 min.
- 2½ dl. kogte kikærter (evt. fra en dåse eller brik)
- ½ dl. hørfrø
- 1 dl. vand + 2 spsk vand
- 3 spsk smagsneutral kokosolie
- Olie til stegning (jeg bruger rapsolie)
- 1 lille løg - hakket fint
- ½ dl havregryn
- 1 dl. vegansk revet ost (det kan man købe i stort set alle supermarkeder) Det kan sagtens udelades.
- 2-3 spsk. BBQ krydderi eller smoked paprika
Så skal du ellers i gang:
Tilberedning af veganske burgerbøffer:
- Hæld hørfrø og vand i en gryde, og kog det i 1-2 min. Husk at røre i det hele tiden, ellers kan det brænde på. Hørfrømassen bliver tyk, og er reelt set en erstatning for æg.
- Hak løget fint eller lidt groft.
- Hæld kogte kikærter (evt. fra en dåse), 2 spsk vand, 3 spsk kokosolie, vegansk revet ost og krydderi i en minihakker eller blender. Blend i ½-1 minut - teksturen skal være grov, så det må ikke blive helt ensartet som puré.
- Hæld den afkølede hørfrømasse i en skål og tilsæt indholdet fra blenderen, de hakkede løg og havregryn. Så ælter du, til alle ingredienser er godt blandet sammen.

- Stil den veganske fars på køl i en halv times tid.
- Form 4 veganske burgerbøffer. Er du så heldig at have en bøfformer, så kan du snildt bruge den.
- Find panden frem og sæt temperaturen på lidt over middel.
- Har du en pande med teflon, behøver du ikke stege i olie. Har du ikke, så varm panden op med 1-2 spsk olie.
- Steg de veganske bøffer på panden ved middel varme i ca. 6-8 minutter på hver side

Og hvilke burgerboller skal man så servere burgerbøfferne i? Ja, det skal jo nok helst være veganske burgerboller 😉 Og vil du selv lave dem, så er der et par rigtig gode opskrifter på sprøde, hjemmelavede boller uden mælk og æg her:
Hjemmelavet tilbehør til din veganske burger?
Vil du gerne servere hjemmelavet vegansk tilbehør til burgeren? Så er der en god håndfuld nemme veganske opskrifter her. Alt fra vegansk mayo til vegansk remoulade, sukkerfri syltede agurker, sukkerfri syltede rødløg og sukkerfri smoked BBQ-sauce. Var der noget, der kunne friste?
Alle opskrifter på tilbehør til vegansk burger er super nemme, og de tager ikke mange minutter at lave.
FAQ
Veganske burgerbøffer
Folk spørger tit om:
De veganske burgerbøffer kan sagtens fryses. Så måske du skal lave en større portion 😉 Holdbarheden i fryseren er nok lidt op til dig. Men nogle uger i fryseren kan de sagtens klare, hvis bare du fryser dem i en lufttæt pose eller frysevenlig beholder.
Hvis du ikke vil fryse dem, kan de holde sig på køl i 3-4 dage. I fryseren kan de holde sig nogle måneder.
Ja da. Så former du bare ca. 10 veganske frikadeller i stedet for 4 burgerbøffer, og steger dem på alle ‘sider’.
Var det en god opskrift på vegansk burger?
Så kan du jo dele din nye viden med dine venner på Facebook.
Den originale opskrift på vegansk burger har jeg fra en amerikansk madblogger. Men jeg har ændret den temmelig meget, da jeg synes konsistensen på bøfferne skulle være bedre. Lidt mere ‘chewy’ og knap så ‘smushy’, for at sige det på godt amerikansk.