Veganske spinatpandekager

Veganske spinatpandekager - opskrift uden æg og mælk. Super sunde og lækre madpandekager med spinat.
veganske spinatpandekager opskrift uden æg og mælk

Hvis du søger en nem og billig opskrift på sunde veganske spinatpandekager – så er du rette sted.

Det er easy peasy at lave madpandekager med spinat uden æg og mælk. 

De er helt perfekte som madpandekager til veganske tortillas eller wraps. Og selvfølgelig kan du også bruge dem til madpakken.

Veganske spinatpandekager uden æg og mælk

Når det er veganske spinatpandekager, så skal de selvfølgelig laves uden æg og  mælk. Ellers er de jo sjovt nok ikke veganske…. 

Her har jeg byttet mælk ud med vand. Og æggene er byttet ud med min favorit-æggeerstatning; nemlig hørfrø-mel. Du laver nemt selv hørfrømel ved at kværne hørfrø i en kaffekværn eller en foodprocessor. Mere om vegansk æg og æggeerstatning her.

Madpandekager med spinat og uden hvedemel

Denne opskrift på veganske madpandekager med spinat er også uden hvedemel, der er erstattet af grahamsmel. Nok mest fordi jeg hellere spiser grovere melsorter end lige hvede. Om ikke andet så fordi, at der er flere kostfibre i grahamsmel. Men når det er sagt, så tager det altså en rum tid at stege hver enkelt pandekage. Længere tid med grahamsmel end med hvedemel. Så har du travlt, er det en god idé at bruge hvedemel i stedet.

Vi bruger for det meste de veganske spinatpandekager til veganske tortillas. Og vidste du, at du med sojagranulat, løg og krydderier nemt kan skabe en både oksekødslignende og -smagende vegansk kødsovs? Det er helt genialt… Også for de kødelskende og/eller kræsne børn.

Nu til ingredienslisten – og så skal du ellers i gang med dine madpandekager med spinat:

veganske spinatpandekager opskrift uden æg og mælk

Veganske spinatpandekager opskrift

Tilberedningstid: 5 min.

Stegetid: ca. 50 min.

I alt: 45 minutter

Ingredienser til ca. 8 veganske spinatpandekager (diameter på pande er 28 cm)

Så skal du ellers i gang:

Tilberedning af veganske spinatpandekager

spinatpandekager opskrift uden æg og mælk - sukkerfri
veganske spinatpandekager opskrift på madpandekager med spinat
veganske spinatpandekager opskrift uden æg og mælk

Vegansk fyld til spinatpandekager

Ud over grøntsagerne foretrækker de fleste selvfølgelig en form for ‘kød’, når der skal gufles veganske spinatpandekager.
Vi er helt pjattede med at bruge sojagranulat som vegansk hakket kød, når vi skal have veganske tortillas. Det smager præcist som almindeligt hakket kød, og så har det samme konsistens. Se opskrift på tilberedning af sojagranulat/soyafars her. 
Ellers er tørrede soyastrimler eller soya bites rigtig gode. Og stegt tofu er også rigtig godt – lidt som kylling. Tofu er bare rigtig dyrt. (Med mindre du køber Økolivets tofu fra Aldi, der kun koster 17,95 for 400 gram). Se opskrift på tilberedning af tofu som fyld her (det er en opskrift på vegansk pizza, men tofutilberedningen fra opskriften, kan du med fordel bruge som fyld i de veganske spinatpandekager).

FAQ

Veganske spinatpandekager

Folk spørger tit om:

De veganske spinatpandekager kan snildt holde sig 3-4 dage i køleskabet. 

Ja da. Vi plejer også at lave en god portion, så der er til en gang eller to mere. Så du kan sagtens fryse dem ned. 

Jeg har også prøvet opskriften med hvedemel og havregryn, men jeg foretrækker grahamsmel. Men prøv…

Jeg ville dog ikke bruge en melsort, der er grovere end grahamsmel. For så forestiller jeg mig, at madpandekagerne går for nemt i stykker, når du vender dem.

Selvfølgelig kan du lave madpandekager uden spinat. Det gør vi skam også. Og opskriften på almindelige veganske madpandekager har du her.

Var det en god opskrift på veganske spinatpandekager?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

Vi bruger ofte denne påskrift på madpandekager. Men hvis vi ikke har fået købt spinat, bruger vi den anden opskrift på madpandekager. Altså uden spinat.

Ellers er det jo altid skægt at eksperimentere lidt. Også selvom man så nogle gange får lavet noget værre makværk. Men ordsproget hedder jo også learning by doing. Så det holder jeg ved 🙂 

Hvis du gerne selv vil inspireres til at lave lidt anderledes veganske madpandekager og wraps, er der inspiration at hente her (dog på engelsk).

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter