Vegansk hønsesalat opskrift
Det er overraskende nemt at lave lækker hjemmelavet vegansk pålæg. Og det er easy peasy at lave en rigtig god hjemmelavet vegansk ‘hønse’salat.
Dressingen laves af en kombi af vegansk yoghurt naturel og vegansk mayo, og hønen er byttet ud med sojastrimler/ soyastykker
Vegansk hønsesalat med høns af sojastykker
En vegansk hønsesalat har selvfølgelig ikke høns i – det er klart. Og hos os er vi kæmpe fans, af alt der er lavet af tekstureret sojabønnemel. Lige i dette tilfælde er det sojastykker eller soja bites. Sojastykker får nemlig en kød/kyllingekød-agtig-konsistens. Og så er der masser af protein i. Så det er helt perfekt som erstatning for kylling i vegansk hønsesalat. Det er super godt til vegansk pålæg, men bestemt også til eksempelvis vegansk kylling i karry, som pizzatopping og i tortillas og madpandekager.
Det er lavet i større stykker end eksempelvis sojagranulat, der er lavet i meget mindre stykker.
Fordi jeg selv er pjattede med det, er tekstureret sojabønnemel i større stykker én af de ting, jeg har fået produceret til mit Nutty Vegan brand. Så du finder økologiske sojastykker (soya kød) på min veganske webshop her >>.
Men du kan også finde de større sojastykker i nogle af de helt store supermarkeder. Bilka og Kvickly har det eksempelvis også. (Der er det bare dyrere 😉 ).
En vegansk dressing af en kombi af vegansk yoghurt og mayo
Dressingen i denne opskrift på vegansk hønsesalat består af en kombi af vegansk yoghurt og vegansk mayo.
Vegansk mayo kan du enten lave selv (se en nem og god opskrift her) eller tag den nemmere løsning (som jeg også gør), og brug en færdiglavet.
Jeg er selv pjattet med Plantepushernes opskrift på hjemmelavet vegansk creme fraiche (se den her). Men ellers kan du eksempelvis finde Lidls Milbona og Alpros naturel yoghurt i butikkerne.
Jeg har testet opskriften på vegansk hønsesalat med 2 smagsversioner af vegansk mayo, som vi har i shoppen: en naturel vegansk mayo og en vegansk kryddermayo. Begge er super gode. Og har du Naturli’s mayo eller Hellmann’s veganske eller en helt tredje, er den garanteret lige så god.
Dressingen bliver lidt tyndere, idet jeg blander mayo med vegansk yoghurt. Så hvis du vil have en tykkere dressing, kan du bare justere opskriften med mindre yoghurt og mere mayo.
Vegansk hønsesalat opskrift
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Opskriften giver ca. 300 gram vegansk hønsesalat
Ingredienser til Dressing:
1 dl vegansk yoghurt (jeg bruger Plantepushernes opskrift – se den her – ellers kan du eksempelvis bruge Lidls sojayoghurt naturel (Milbona) el. Alpro’s naturel sojayoghurt)
½ dl vegansk mayo (færdigkøbt eller hjemmelavet)
2-3 tsk løgpulver
½ tsk salt og lidt peber
1 spsk hakket purløg (frisk eller tørret)
Ca. en kvart peberfrugt skåret i små tern.
Du kan også bytte peberfrugt ud eller tilføje eksempelvis ½ dl grønne ærter eller ½ dl majs. Evt. også fint- eller grofthakket asparges – hvis den skal være tæt på originalen.
Fremgangsmåde dressing til vegansk hønsesalat:
Det er super nemt; alle ingredienser i en skål, og rør så dressingen godt sammen.
Smag til og se om du vil have den mere krydret – tilsæt evt. lidt mere salt eller peber.
Og så til ‘hønen’ til vegansk hønsesalat:
Ingredienser til 'hønen':
½ liter vand
½ grøntsagsbouillonterning
Fremgangsmåde vegansk 'høne':
Kog de tørrede sojastykker i en gryde med vand og ½ grøntsagsboillounterning. Ca. 6-8 minutter (afhængigt af størrelsen på sojastykkerne – jo større jo længere kogetid).
Dræn vandet fra i en si, og pres ekstra væde ud med en ske. Du kan evt. stege dem lidt på panden, så det ekstra væde varmes ud. Lad så ‘hønse’kødet køle lidt af.
Skær sojastykkerne i mindre stykker (hvis du synes), og bland dem så i dressingen.
Så er der vegansk hønsesalat – server evt. med et drys purløg eller et par skiver tomat på toppen.