Anamma veganske kødboller - Vegobullar (vs. Beauvais veggieboller)
Anamma veganske ‘kød’boller, som de kalder Vegobullar, er et vegansk alternativ til almindelige kødboller – eller små frikadeller om du vil.
Nu hvor der var stor succes med deres veganske pølser (læs anmeldelsen), var det faktisk med ro i sindet, at posen med Anamma veggie-boller kom med i indkøbskurven i Bilka.
Den kom faktisk i, sammen med en pose af Beauvais’ veggie -kødboller, der jo er vegetariske, men som drengene gerne ville smage. Så det blev også til et stand-off mellem de to typer veggie-boller. I første omgang får du anmeldelse (testet af undertegnede) af Anamma veganske kødboller. Og nedenfor får du drengenes bedømmelse af Beauvais veggieboller vs. Anamma veganske boller – Vegobullar.
Denne anmeldelse og test af Anamma veganske kødboller (og Beauvais veggieboller) er lavet 100% ud fra min personlige vurdering – og lidt ud fra drengenes i lige denne anmeldelse. Der er ingen, der har købt sig til min (eller deres) mening!
Det er selvsagt ikke sikkert, at du og jeg deler smag. Men idet jeg oplever, at færdiglavet vegansk mad af samme type kan smage vidt forskelligt, og nogle gange slet ikke godt, så vil jeg alligevel gerne dele min mening. Take it or leave it…
Smagstest af veganske kødboller fra Anamma
De veganske kødboller fra Anamma – Vegobullar – er lavet af 100% plantefars, hvor hovedingrediensen er sojaprotein. Se hele ingredienslisten og næringsværdien nedenfor. Du finder dem på frost.
‘Kød’bollerne skal iflg. posen tilberedes fra frossen stand, og steges i godt med olie på panden i ca. 14 min. Så det gjorde vi. (Måske også i lidt for meget olie!).
Smager Anamma veganske kødboller af almindelige kødboller?
JA! De er helt fantastisk gode.
Smagen er let krydret, og konsistensen er helt perfekt, hvilket ellers kan være lidt af et problem med færdigkøbte veganske kødboller og bøffer. De ligner også kødboller eller minifrikadeller, så det er totalt win win.
Vi fik dem i en god portion hjemmelavet vegansk spaghetti med hjemmelavet tomatsovs – som en rigtig italiensk ret. Og vi var ovenud begejstrede.
Kan du snyde en 10 (faktisk nu 11)-årig?
Et stort rungende JA. Du kan sagtens lade som om, at det er helt almindelige kødboller eller minifrikadeller. Den ellers kræsne 11-årige herhjemme var fuldt ud tilfreds. Hverken børn eller kødglade voksne kan smage forskel. Så hvis du søger noget nemt til en kødfri dag, noget der smager super godt, så kan du ikke gå galt i byen med Anamma veganske ‘kød’boller. Og du kan snildt bruge dem som minifrikadeller til f.eks. sovs og kartofler.
Anamma har gjort det igen, og denne gang får de fuld bonus. For det kan ikke gøres bedre!
Beauvais veggie kødboller vs. Anamma veganske kødboller
Drengene på henholdsvist 11, 13 og 40 år, ville gerne stå for en anmeldelse og test af Beauvais Veggieboller, der jo indeholder æg, og derfor er vegetariske. Og det var sjovest, at det var et stand-off, så det blev Beauvais vegetar-kødboller overfor Anamma veganske kødboller… Boys will be boys.
Smager Beauvais vegetar-boller godt?
Jeg kan formulere det sådan her: den yngste på 11 år spiste op af 1. portion spaghetti med vegetariske kødboller fra Beauvais, ved at køre ‘kød’-bollerne ned så hurtigt som muligt, for så behøvede han ikke at smage mere på dem! Så gik han over til de 100% veganske kødboller fra Anamma, hvor han var ovenud glad for smagen og konsistensen. Det var også vigtigt for ham, at de faktisk også lignede kød. Og det var cirka det samme mønster hos de 2 andre.
Smagen på Beauvais veggie-boller (der blev stegt i ovnen efter forskriften på posen) er lidt kedelig, de er tørre, og har en lidt for mushy konsistens. Og så ligner de ikke kødboller. Anammas veganske kødboller kunne i følge dem alle 3, lige så godt have været lavet af kød. Og de var vilde med dem.
Så det blev klart Anamma der vandt dysten. Det er en ommer til Beauvais, der jo ellers har gjort et fantastisk stykke arbejde (TV-reklamer mv.) for at få folk til at spise mindre kød. Men mon ikke de kan lave dem med en ny forbedret smag? Og måske uden æg for os veganere!? Vi krydser fingre, og så kan de måske kigge Anamma over skulderen 😉
Ingredienser og næringsindhold Anamma Veganske Boller
Ingredienser:
- Vand
- Sojaprotein (22%)
- Rapsolie
- Løg
- Krydderier
- Salt
- Majsstivelse
- Æbleekstrakt
- Ærtefibre
- Ærtestivelse
- Naturlige aromaer (bl.a. muskat og kanel)
- Stabilisator (methylcellulose).
Næringsindhold per 100 gram:
- Energi: kj: 750- kcal: 179
- Fedt: 10 gram – heraf mættet fedt: 0,9 gram
- Kulhydrater: 3,9 gram – heraf sukkerarter: 1,6 gram
- Salt: 1 gram
- Protein: 15 gram
- Fibre: 5,1 gram
Hvor kan man købe Anamma veganske kødboller?
Du finder Anamma’s veganske kødboller – vegobullar – på frost i bl.a. Bilka, Meny og i mange Coop-butikker.
Kunne du bruge anmeldelsen til noget?
Så er der måske nogle af dine venner på Facebook, der også kan. Del meget gerne...
Andre test og anmeldelser af veganske produkter:
Vegansk burger fra Økolivet Anmeldelse
Økolivet vegansk burger (fra Aldi).
Anmeldelse og test af de veganske burgerbøffer fra Økolivet. Smager de som almindelige burgerbøffer? Hvordan er konsistensen? Er de gode?
Spir Naturel Smøre’ost’ – anmeldelse og test
Spir naturel smøreost fra Netto. Anmeldelse og smagtest af Spir plantebaseret naturel. Smager den som almindelig smøreost? Er den god? Hvad kan den bruges til?
Next Level Burger fra Lidl – Anmeldelse
Test og anmeldelse af Next Level Burger fra Lidl. Hvordan smager de veganske burgerbøffer fra Lidl? Kan de sammenlignes med oksekødsbøffer?
Incredible Burger Halsans kök Test
Incredible Burger fra Hälsans Kök – smagstest og anmeldelse af plantebøffer/ burgerbøffer fra Hälsans Kök.
Smager de godt? Er smag og konsistens som var det oksekød?
Naturli burgerbøffer anmeldelse og test
Naturli burgerbøffer The Burger – smagstest og anmeldelse af veganske burgerbøffer fra Naturli.
Hvordan er konsistensen? Smager de af almindelige burgerbøffer af oksekød? Er de gode?
Spir skiveost anmeldelse
Spir skiveost – anmeldelse og smagstest af Nettos veganske ost i skiver. Smager det som almindelig ost? Hvordan er konsistensen?
Veganske Sild i karry
Veganske karrysild – en helt genial opskrift på ‘sild’ i karry, hvor ‘sildene’ laves af hvedegluten (glutenmel). Både smag og konsistens er som the real deal!
Vegansk kylling (pulled seitan)
Hjemmelavet vegansk kylling (á la pulled chicken / pulled seitan). Du kommer aldrig til at spise almindelig kylling igen. Konsistensen er i særklasse, og smagen er perfekt.
Veganske bøffer / steaks
Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.
Er du hooked på en vegansk livsstil?
Her finder du nye nemme veganske opskrifter, test og anmeldelser af veganske produkter. Og samtidig kan du følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.