Spir naturel smøreost fra Netto
Spir naturel smøreost – Plantebaseret Naturel, som den jo hedder – findes i Nettos plantebaserede serie Spir.
Den er egentlig ikke så ny mere, men jeg har først prøvet den nu, hvor jeg skulle lave vegansk ostecreme…. mere om det projekt nedenfor.
Jeg har tidligere testet og anmeldt Spir Jalapeno-smøreost, og den var super fin. Så jeg tænkte, at tiden var kommet til naturel-versionen.
Denne anmeldelse og test af Spir naturel smøreost er skrevet 100% ud fra min personlige mening om produktet. Anmeldelsen er altså ikkesponsoreret.
Det er overhovedet ikke sikkert, at du og jeg deler smag. Men idet jeg selv oplever, at præ-fabrikeret vegansk mad af samme type kan smage vidt forskelligt, og nogle gange slet ikke godt, så vil jeg alligevel gerne dele min mening. Take it or leave it.
Anmeldelse af Spir Naturel plantebaseret
Spir naturel smøreost – plantebaseret – fra Netto er selvsagt 100% vegansk. Se ingredienser nedenfor.
Jeg købte den for nylig, da jeg skulle lave vegansk ostecreme til en gulerodslagkage til fødselsdag. Og jeg (og fødselaren) var ikke begejstrede.
Smager Spir Naturel smøre’ost’ af almindelig naturel smøreost?
Nej. I’m sorry to say… men den er ikke god.
Konsistensen er fin, fast og cremet. Der er der ikke noget galt. Det er smagen, eller rettere bi-smagen, der ikke fungerer. Desværre.
Jeg troede først at Spir naturel ‘ost’ var baseret på sojabønner – men det viser sig at være lupinbønner. Som jeg faktisk ikke kender. Men det må være derfra, at ‘osten’ får sin beske smag.
Og nu plejer jeg at stille spørgsmålet; kan man snyde en 10-årig – til at tro at det er ‘normal’ (mejeri- eller kødbaseret) mad. Men det kan man ikke. Så øv…
Jeg er selv begejstret for Nettos tiltag med egen plantebaserede, veganske produktserie – Spir. Men der er et par ommere i deres sortiment. (Også Spir Naturel sojayogurt har denne bismag – se anmeldelsen).
Så konsistensen må få 1½ stjerne, smagen 0 – og så krydser jeg fingre for, at Spir vil overveje at basere både vegansk smøreost og yoghurt på havre – snart.
Hvad kan man bruge Spir Naturel smøre'ost' til?
Personligt vil jeg kun anbefale, at du bruger den, hvis den skal indgå i noget med MEGET smag af andre ting. Noget meget krydret.
Jeg brugte den som sagt til en vegansk ostecreme, og fortrød bitterligt (bogstaveligt talt). Så her må man støve en af Oatly’s, Violife’s eller Yosa’s op i stedet.
Ingredienser og næringsindhold for Spir Naturel smøre'ost':
Ingredienser:
- Vand
- Dextrose
- Kokosfedt (16 %)
- Lupinprotein (5%)
- Sukker
- Salt
- Fortykningsmidler (E 415 og E 407)
- Modificeret kartoffelstivelse
- Surhedsregulerende middel (E330)
- Konserveringsmiddel (E220)
Næringsindhold per 100 gram:
- Energi: kj: 785- kcal: 190
- Fedt: 16 gram – heraf mættet fedt: 15 gram
- Kulhydrater: 6 gram – heraf sukkerarter: 0,6 gram
- Salt: 0,5 gram
- Protein: 4,1 gram
Andre veganske smøreoste?
Det er begrænset med udvalget af veganske smøreoste i supermarkederne. Endnu. Men det skulle være muligt, at støve både Oatly’s, Yosa’s og Violife’s smøreoste op. Jeg kan bare ikke fortælle dig hvor. Til gengæld kan du købe dem hjem fra diverse webshops. Se evt. listen med webshops der fører mange veganske produkter her.
Kunne du bruge anmeldelsen til noget?
Så er der måske nogle af dine venner på Facebook, der også kan. Del meget gerne...
Andre test og anmeldelser af veganske produkter:
Vegansk burger fra Økolivet Anmeldelse
Økolivet vegansk burger (fra Aldi).
Anmeldelse og test af de veganske burgerbøffer fra Økolivet. Smager de som almindelige burgerbøffer? Hvordan er konsistensen? Er de gode?
Anamma veganske kødboller – test og anmeldelse
Anamma veganske kødboller – Vegobullar – smagstest og anmeldelse. Smager de godt? Hvor kan de købes? Vi sammenligner også med Beauvais’ vegetariske kødboller.
Next Level Burger fra Lidl – Anmeldelse
Test og anmeldelse af Next Level Burger fra Lidl. Hvordan smager de veganske burgerbøffer fra Lidl? Kan de sammenlignes med oksekødsbøffer?
Incredible Burger Halsans kök Test
Incredible Burger fra Hälsans Kök – smagstest og anmeldelse af plantebøffer/ burgerbøffer fra Hälsans Kök.
Smager de godt? Er smag og konsistens som var det oksekød?
Naturli burgerbøffer anmeldelse og test
Naturli burgerbøffer The Burger – smagstest og anmeldelse af veganske burgerbøffer fra Naturli.
Hvordan er konsistensen? Smager de af almindelige burgerbøffer af oksekød? Er de gode?
Spir skiveost anmeldelse
Spir skiveost – anmeldelse og smagstest af Nettos veganske ost i skiver. Smager det som almindelig ost? Hvordan er konsistensen?
Veganske Sild i karry
Veganske karrysild – en helt genial opskrift på ‘sild’ i karry, hvor ‘sildene’ laves af hvedegluten (glutenmel). Både smag og konsistens er som the real deal!
Vegansk kylling (pulled seitan)
Hjemmelavet vegansk kylling (á la pulled chicken / pulled seitan). Du kommer aldrig til at spise almindelig kylling igen. Konsistensen er i særklasse, og smagen er perfekt.
Veganske bøffer / steaks
Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.
Vegansk chokolademousse
Vegansk chokolademousse – opskrift med silken tofu. En super nem opskrift på en cremet vegansk chokolademousse med hvid eller almindelig vegansk chokolade.
Mock duck (vegansk ‘and’)
Mock duck opskrift (vegansk ‘and’). Det er afsindigt nemt at lave hjemmelavet mock duck, der smager af and og julemiddag. Konsistensen er fast, men samtidig mør. Det skal opleves. Se også video med fremgangsmåde.
Veganske klejner
Veganske klejner der smager mindst lige så godt som de traditionelle. Skøn julesmag med en snert af citron og en dejlig konsistens. Så bliver det vegansk jul alligevel.
Er du hooked på en vegansk livsstil?
Her finder du nye nemme veganske opskrifter, test og anmeldelser af veganske produkter. Og samtidig kan du følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.